Понякога се случва да приготвим чаша кафе или чай, използвайки една и съща вода. Може би в момента ни домързява да налеем нова вода в каната или нямаме време да мислим за това.
Каната, в която затопляме вода е неразделна част от повечето домакинства през последните години. Много пъти ни се налага да загряваме вода, така че не забравяйте, ако го направите, не ползвайте същата вода, за да я подгрявате отново ... Мислила ли си някога, че е вредно?
За съжаление, това е така. Когато водата остава твърде дълго или отново се приготвя, химикалите се променят. Здравословните минерали стават вредни, като калций, който след това води до камъни в бъбреците, когато пием вода в големи количества.
Арсен
Световната здравна организация (СЗО) твърди, че питейната вода съдържа най-опасният арсен, водещ до отравяне, храносмилателни проблеми, както и диабет, невропатия, сърдечно-съдови заболявания, дисфункция, кожни лезии и дори рак.
Нитрати
Висока температура ги превръща в нитрозамини, които са канцерогенни - опустошителни за яйчниците, червата, пикочния мехур, панкреаса, стомаха, причиняващи левкемия.
Флуорид
Той засяга неврологичните и когнитивните функции, развитието при децата и дори намаляването на броя на сперматозоидите.