В съд сложете брашното и водата, и разбийте с миксер. Трябва да получите каша, подобна на тесто за палачинки. При бъркането добавете яйцето и сол на вкус. Вземете кръгла тава и я намажете хубаво с масло. Над маслото сложете от кашата с брашно (тънък слой) и равномерно я разпределете по дъното на тавата.
Така приготвената тава поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете, докато коричката се зачерви. Бъдете нащрек и внимавайте да не изгори кората.
След като се зачерви, извадете тавата от фурната. Над изпечената кора намажете олио и отново разпределете слой от кашата с брашно.
Повторете същата процедура, докато не използвате цялата каша.
Когато гомлезето е готово, извадете тавата от фурната и оставете да се охлади.
Преди сервиране нарежете ѓомлезето на ромбове.