Гореща торта от кайма - върховна вкусотия за празничната трапеза! Ядеш, въздишаш и друго не поглеждаш! (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гореща торта от кайма - върховна вкусотия за празничната трапеза! Ядеш, въздишаш и друго не поглеждаш! (Видео):
Гореща торта от кайма - върховна вкусотия за празничната трапеза! Ядеш, въздишаш и друго не...
22411
Гореща торта от кайма - върховна вкусотия за празничната трапеза! Ядеш, въздишаш и друго не поглеждаш! (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви нещо необичайно за празничната трапеза - гореща торта от кайма ! Толкова е вкусна, че няма да погледнете останалите ястия на масата! А приготвянето ѝ никак не е трудно, така че спокойно може да я направите за обяд или вечеря на семейството. Ето и рецептата за прекрасната солена торта с кайма и картофи :

Гореща торта от кайма

Продукти:

За месната плънка:

30 мл растително масло

2 средни глави лук

3 скилидки чесън

2 големи моркова

700 гр.

месо по избор (в случая агнешко)

20 гр. брашно

30 гр. доматена паста

1 чаена лъжичка сол

300 мл вода

15 мл соев сос

150 гр. консервиран грах

За картофения пълнеж:

900 гр. картофи (белени)

60 мл прясно мляко

50 гр. масло

80 гр. сирене

1/2 чаена лъжичка сух чесън

Приготвяне:

Смелете месото в месомелачка (разбира се може да използвате и готова кайма). Лука нарежете на ситно, а морковите настържете. Нарежете картофите и ги сварете в подсолена вода.

Запържете лука в малко олио до прозрачност, добавете чесъна и разбъркайте за минута-две. След това прибавете морковите и ги задушете за няколко минути. 

Прибавете към зеленчуците в тигана каймата, като старателно разбърквате и разтрошавате, за да не останат едри бучки. Задушете ги 10-тина минути. Прибавете сол и доматената паста, разбъркайте.

Налейте водата и соевия сос, разбъркайте хубаво и след това добавете брашното. Оставете да къкри още 10 минути.

Накрая прибавете граха, разбъркайте и дръпнете от котлона.

Прехвърлете месната плънка в тортена форма с диаметър 23 см, загладете хубаво.

Междувременно прибавете към сварените картофи чесъна на прах, маслото и горещото мляко. Намачкайте хубаво на гладко пюре. Прибавете настъргания кашкавал и хубаво объркайте с пюрето, докато е още горещо. 

Прехвърлете картофената смес в пош и шприцовайте върху месото розички.

Печете на 200 градуса около 30 минути.

Нарежете готовата гореща торта с мокър нож.

Да ви е сладко!

Ето и подробно видео към рецептата:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft