Перфектното есенно мезе - гнезда от кайма! Гостите ще ахнат, а стават толкова лесно! /Видео/
С помощта на кайма приготвяме всевъзможни вкусни ястия. Тези скоростни гнезда от кайма са приказен ордьовър или мезе за бира
кайма
кромид или пресен лук
подправки
кашкавал
гъби
сирене
червени печени чушки
топено сирене
други продукти, с които вие разполагате
Смесете каймата с подправките, които обичате.
Когато каймата бъде почти готова, напълнете гнездата с подготвената плънка. Можете да разиграете няколко варианта, дори едновременно. Част от гнездата от кайма напълнете с гъби, предварително задушени в мазнина или стерилизирани и покрийте с кашкавал или с топено сирене.
Други гнезда от кайма напълнете с натрошено сирене и печени чушки. В трета група бихте могли да сложите кисели краставички или резенче домат и отгоре счукайте яйце. Можете да се сетите и за друг вид плънка.
Оставете във фурната за кратко, докато яйцето се изпече или докато кашкавалът омекне и придобие хрупкава коричка, пише topactualno.com. Поднасяте топли.
Тези гнезда с кайма са удобни, тъй като можете по-рано да ги изпечете, а да ги напълните с плънката, когато седнете да се храните или когато ще ги поднесете на вашите гости.