Гостите умират за този специалитет, а е супер лесно: цепваш патладжана, заливаш и печеш. Върховно блаженство за няма и половин час:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гостите умират за този специалитет, а е супер лесно: цепваш патладжана, заливаш и печеш. Върховно блаженство за няма и половин час:
Гостите умират за този специалитет, а е супер лесно: цепваш патладжана, заливаш и печеш. Върховно...
9526
Гостите умират за този специалитет, а е супер лесно: цепваш патладжана, заливаш и печеш. Върховно блаженство за няма и половин час:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните, признаваме си, са сред най-любимите ни продукти, за да спретнем поредния кулинарен шедьовър . Днес сме ви приготвили нещо хем ефектно, хем вкусно, с което не само ще изненадате гостите си, но и ще ги накарате да искат допълнително! Това ветрило от патладжани в сметанов сос задоволява сетивата и на най-претенциозния гурман, а ще се убедите сами в това, когато го приготвите.

Отнема не повече от 10 минути, след което трябва да го изпечете за още половин час. Бързо, лесно и вкусно! Ето как се прави този изумителен специалитет с патладжани :

Специалитет с патладжани

Продукти:

3 патладжана

2-3 домата

1 глава лук

2 картофа

2 червени чушки

5 скилидки чесън

200 гр.заквасена сметана

2 с.л.майонеза

100 гр.кашкавал

сол

Приготвяне:

Нарежете патладжаните на ветрило, без да прерязвате до края.

Нарежете на филийки доматите, лука и картофите. Чушките нарежете на пръстени. Прехвърлете патладжаните във форма и ги „напълнете“ с нарязаните зеленчуци. Най-добре изберете такъв сорт картофи, който се сварява бързо, или просто увеличете времето за готвене. А, разбира се, можете и да не добавяте картофи - също е вкусно!

ветрило от патладжани

Пригответе соса. Смесете заквасената сметана, майонезата, чесъна (минат през преса), настъргания кашкавал и сол на вкус. Объркайте хубаво.

Разпределете готовия сос отгоре върху зеленчуците.

патладжани ветрило

Сложете формата във фурна, предварително загрята на 180 градуса, и печете 20 минути.

патладжани в сметанов сос

След това покрийте с фолио и печете още 30-40 минути (до омекване). Наблюдавайте фурната си!

Поръсете с пресни подправки и сервирайте. Много е вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft