Готварски трикове, с които ще станете истински факир в приготвянето на всякакви ястия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Готварски трикове, с които ще станете истински факир в приготвянето на всякакви ястия
Готварски трикове, с които ще станете истински факир в приготвянето на всякакви ястия
9130
Готварски трикове, с които ще станете истински факир в приготвянето на всякакви ястия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Някои от тези съвети са изненадващи, но със сигурност всички са полезни, интересни или даже променящи живота на хората, които готвят.

 

1. Има над 170 различни форми на тестени изделия и всички те са предназначени да задържат различни видове сос.

Поради това е добре, когато приготвяте паста, да съобразявате тези два факта. Може би ви се струва дребно и незначително, но със сигурност променя вкуса.

2. При варенето на тестените изделия не добавяйте масло (зехтин, олио)! Маслото запушва порите в тестото, което пречи на соса да се задържи към него.

3. Не чупете спагетите, преди да ги добавите в съда с вряла вода. Потопете единия им край и задръжте, докато омекне. След това леко притиснете надолу и пуснете и останалите спагети. Те сами ще се потопят във водата.

4. Ако планирате да замразите останалия сос от пестото, покрийте повърхността му с тънък слой зехтин. Той ще запази соса от окисляване.

5. Съхранявайте зехтина на тъмно, хладно място, в малък съд. Така качествата му няма да се променят от светлината и топлината.

6. Необходимо е да познавате функциите на своята фурна, както познавате своята кола или палитрата с гримове.

7. Зехтинът е предназначен за овкусяване, а не за пържене, така че не го използвайте, ако готвите на много висока температура. особено ако не е студено пресован.

8. След като мажете скарата с масло, не използвайте самото блокче масло или четка, а просто потопете единия край на месото. Намажете с него. Така ще получите много добър аромат.

9. Ако сосът към ястието ви се прави с масло, добавете го най-накрая. Ако го добавите рано, вкусът ще се изпари, а мазнината ще се втвърди до момента, в който сте готови да сервирате.

10. Добавяйте сиренето също малко преди да сервирате. Така и то запазва вкуса си най-добре.

11. Цветът на маслините показва степента им на зрялост. Черните маслини са по-стари от кафявите.

12. От черните маслини се добива повече зехтин, отколкото от зелените, но не не носят най-добрия аромат, така че те обикновено не се използват за производство на масло.

13. Студено пресованите масла са по-ароматични, тъй като вкусът се изпарява, след като се намеси и топлина по време на процеса на извличане.

14. Ако желаете коричката да бъде хрупкава, поставете я на скара по-близо до горния реотан. Ако в печивото има твърде много влажност или сос, преместете го в долната част.

15. Когато правите сосове, които изискват сирене, добавете сиренето непосредствено преди да сервирате в обслужващата чиния.

16. Не хвърляйте твърдата кора на сиренето. Използвайте ги за крем супи. Сварете заедно с другите продукти или просто настържете отгоре.

17. Не добавяйте сол преди да се сварят бобените зърна, тъй като тя втвърдява боба.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft