За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Готварски уроци: Как се прави Дамски карпиз - задължителният сладкиш от детството
Готварски уроци: Как се прави Дамски карпиз - задължителният сладкиш от детството
31 Март 2016
27770
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 жълтъка
200 гр. пудра захар
1,5 ч.ч. олио
3 ч.ч. прясно мляко
250 гр. брашно
1 бакпулвер
4 белтъка
8 с.л. захар
150 гр. конфитюр по избор
Разбийте жълтъците с 250 гр. пудра захар на пяна. Добавете олиото, млякото, брашното и бакпулвера. В намазана с олио и поръсена с брашно тава изсипете сместа. Сложете да се пече на 180 ° С. Когато блатът леко покафенее, извадете и намажете с конфитюр по избор (може и да е с цели плодове). Върнете във фурната за още десет минути на 150 ° С. След това отново извадете и разпределете върху сладкиша предварително разбитите белтъци със захарта (8 с.л.). Върнете още малко във фурната, докато белтъците съвсем леко порозовеят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари