Изберете по-голямо парче риба или две по-малки.
Рибата почистете, разрежете наполовина и я поставете в тенджера с вода на огъня. Трябва леко да се посвари, колкото лесно да може да отделите месото от костите. Където е възможно, оставяйте по-големи парчета месо - не ги наситнявайте. Отделете месото настрана.
Настържете лука и го поставете в съда, където ще варите чорбата. Там добавете и другите нарязани зеленчуци. Всичко това с малко олио поставете да се запържи. След това добавете вода, настъргания на най-ситното ренде картоф, поставете рибата, подправете и варете, докато се сварят зеленчуците.
Накрая залейте чорбата със запръжка, приготвена от малко запържено в загрято олио брашно с щипка червен пипер. Поръсете с нарязан магданоз.
Чорбата е изключително вкусна, особено поднесена гореща в някой студен зимен ден.
Готварски уроци: Как се прави любимата на всички рибена чорба?
1 Февруари 2016
53008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари