В топлото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно.
Разбърква се и се оставя да престои 10 минути.
След това постепенно се добавят солта, олиото, яйцето, жълтъка и постепенно - брашното.
Замесва се средно меко, нелепнещо тесто.
Тестото се покрива с чиста кърпа и се оставя на топло за около 30 минути, за да удвои обема си.
След това тестото се разделя на 5 топки, от които петата трябва да е по-малка.
Четирите топки се разточват на малки кори.
Три от тях се намазва с масло и се нареждат една върху друга, като най-горната не се маже с нищо.
Така подредените кори се поставят върху хартия за печене.
Ако има нужда, с точилката се изтъняват още малко, така че да отговарят на размера на кръгла тава за печене с диаметър около 26 см.
След това се разрязват най-напред на 6 части докрай (като на снимката).
После в средата на всяка се прави разрез, но не докрай, след което всяка разрязана част се разширява малко с ръце, а двете крайчета се огъват навътре.
С останалата по-малка топка тесто се правят малки декорации по желание и се залепват върху погачата с разбит белтък. Цялата погача се маже с белтък и се поръсва със сусам, мак или семена по желание.
С помощта на хартията за печене погачата се поставя в тавата, втасва 20 минути и се пече около 30 минути на 190 градуса.
Мека е като памук!