Готварски уроци: Как се прави обикновена постна яхнийка с грах

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Готварски уроци: Как се прави обикновена постна яхнийка с грах
Готварски уроци: Как се прави обикновена постна яхнийка с грах
admin
Добавена от: admin
19960
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка замразен грах
1 домат (или 100 мл доматено пюре)
1 морков
1 зелена чушка
1 глава кромид лук
500 мл хладка вода
олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз по желание

Знаете ли, че грахът е пълен с полезни хранителни вещества? Една топла чиния грахова яхнийка е идеалната храна, която ще ви стопли в променливото време навън и ще ви зареди с енергия.
В тенджера със загрято олио добавете настъргания лук да се запържи, докато омекне. След това прибавете настъргания домат и ситно нарязаната чушка.
Щом сместа се позачерви, прибавете в тигана и граха. Продължете да задушавате всичко, докато грахът омекне. Когато всички съставки са омекнали, добавете 300 мл топла вода, един морков, нарязан на колелца, 1 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус.
Затворете съда с капак и оставяме граха да се вари 30-40 минути от момента, в който заври.
Преди самия край на готвенето може да добавите нарязан магданоз по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft