500 гр. телешко мляно месо
2 консерви цели домати
2 скилидки чесън
2 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
половин чаша червено вино
по 2 супени лъжици риган, майорана, босилек, червен пипер, захар
Вегета на вкус
500 гр. спагети
В тиган сложете една-две супени лъжици зехтин да се загреят и в него запържете каймата. Добавете нарязаните лук и чесън. Запържете ги за кратко и добавете доматеното пюре. Хубаво разбъркайте и добавете виното, след което оставете соса за малко да се задуши на умерен огън. Доматите от консерва нарежете (или ги намачкайте хубаво) и заедно със соса от консервата ги добавите в месото. Посолете, добавете черен пипер и всички останали подправки, като може да добавите и други по ваш вкус. Покрийте тигана с капак и оставете сместа да се вари на ниска температура около 20-тина минути.
Сварете спагетите ги в подсолена вода (според инструкциите на опаковката), изцедете и за кратко ги залейте със студена вода.
След това ги поднесете с готовия сос и клонка босилек и настърган пармезан.