Готварски уроци: Как се правят яйца по панагюрски? Рецептата, с която ще си оближете пръстите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Готварски уроци: Как се правят яйца по панагюрски? Рецептата, с която ще си оближете пръстите!
Готварски уроци: Как се правят яйца по панагюрски? Рецептата, с която ще си оближете пръстите!
admin
Добавена от: admin
31758
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


2-4-6 яйца (в зависимост от броя на порциите)

малко винена киселина или оцет

За соса:

2-3 скилидки чесън

малко сол

200-400 гр. гъсто кисело мляко

За заливката:

малко масло

1 супена лъжица червен пипер
 


Това любимо на всички ястие не е никак трудно за приготвяне, а е адски вкусно и не изисква куп скъпи продукти ...

Напълнете до средата по-широк тиган с вода и я оставете да заври. Когато заври, посолете и добавяме малко оцет. Счупете вътре яйцата, като внимавате да останат цели. Оставете ги да стегне белтъкът и да се забулят добре.

В същото време пригответе соса - първо счукайте 2-3 скилидки чесън със сол, докато станат кремообразни. След това добавете киселото мляко (на око) и разпределете соса в чинии.

Запържете бучка масло и добавете 1 супена лъжица червен пипер, разбъркайте за кратко и дръпнете от огъня.

Сварените яйца отцедете хубаво от водата, поставете ги в чинията върху соса и ги залейте със запърженото масло.

По желание над киселото мляко може да поръсите и натрошено сирене - става още по-вкусно!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft