Мойте Рецепти
2-4-6 яйца (в зависимост от броя на порциите)
малко винена киселина или оцет
За соса:
2-3 скилидки чесън
малко сол
200-400 гр. гъсто кисело мляко
За заливката:
малко масло
1 супена лъжица червен пипер
Това любимо на всички ястие не е никак трудно за приготвяне, а е адски вкусно и не изисква куп скъпи продукти ...
Напълнете до средата по-широк тиган с вода и я оставете да заври. Когато заври, посолете и добавяме малко оцет. Счупете вътре яйцата, като внимавате да останат цели. Оставете ги да стегне белтъкът и да се забулят добре.
В същото време пригответе соса - първо счукайте 2-3 скилидки чесън със сол, докато станат кремообразни. След това добавете киселото мляко (на око) и разпределете соса в чинии.
Запържете бучка масло и добавете 1 супена лъжица червен пипер, разбъркайте за кратко и дръпнете от огъня.
Сварените яйца отцедете хубаво от водата, поставете ги в чинията върху соса и ги залейте със запърженото масло.
По желание над киселото мляко може да поръсите и натрошено сирене - става още по-вкусно!