29 Май 2023
8611
Снимков материал: pixabay.com
Ароматният дафинов лист придава на горещите ястия лека пикантност. Само че в 99% от случаите ароматизиращата добавка разваля храната, тъй като домакините рядко я използват правилно.
Главният готвач Антон Салников сподели в интервю своите наблюдения, че домакините понякога не знаят мярката. Съставът на дафиновия лист включва токсични вещества, които могат да доведат до отравяне . Определено не си струва да прекалявате с подправките постоянно.
„Трябва да сложите дафиновия лист в самия край на готвенето само за 2-3 минути. И, ако е възможно, по-добре е да купувате пресни. Дръжте го в тенджерата (или тигана) за 5-7 минути и след това го извадете, за да не пуска горчивина”, сподели експертът.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари