Тези гъби по овчарски стават много апетитни и чудно ястие за всички.
Предлагаме ви рецептата за гъби по овчарски. Лесно се приготвят, а после ще видите как се топят в устата.
Трябват ни две чаши гъби, сто грама масло, два домата, сто грама сирене, една лъжичка червен пипер, две глави лук, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си задушим в мазнина на котлона нарязаните на ситно кромид лук и домати, заедно с червения пипер. След това си добавяме към тях и гъбите.
След като се задушат и гъбите, над тях поставяме филийки от сиренцето. Похлупваме съда с капак и то задължително, за да може сиренето да се задуши наистина добре.
Щом ястието ни е напълно готово си го сервираме на трапезата като го поръсим с малко черен пипер на вкус. Страхотно става ако го поръсим и със ситно нарязан пресен магданоз. Така се придава двойно по-голяма свежест и става още по-апетитно.
Тези гъби по овчарски са разкошна идея, но не само за предястие и за гарнитура, но стават и за уникално мезе. Вървят чудесно с чаша добро питие и разбира се най-важното – приятна компания за сладки разговори.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!