Гратен с брюкселско зеле и сос от сирене

12 Февруари 2013
18915
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г брюкселско зеле
400 г сос бешамел
100 г сирене
1/2 чаша сметана
сол
масло и галета за поръсване на формата
100 гр. кашкавал, нарязан на парченца
Сваряваме брюкселското зеле в подсолена вода почти до омекване и го изваждаме да се отцеди. Подреждаме го във форма, намазана с масло и поръсена с галета, прибавяме сос бешамел, в който сме разбъркали 70 г настъргано сирене, поръсваме останалото сирене, добавяме парченца масло и нарязания кашкавал, и печем в умерена фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари