Грахова супа с пилешки гърди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Грахова супа с пилешки гърди
Грахова супа с пилешки гърди
admin
Добавена от: admin
11059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г пилешки гърди
1 стрък праз
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
5 ч.ч. вода
2 кубчета пилешки бульон
2 с.л. зехтин
200 г грах
1 с.л. брашно
1-2 дафинови листа
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
6 стръка магданоз

Почистете и нарежете на ситно праза, моркова, лука и чесъна. Задушете ги в дълбока тенджера със съвсем малко зехтин, докато омекнат. Добавете пилешките гърди, нарязани предварително на дребни кубчета. Месото се запържва леко от всички страни и след това се доливат 5 ч.ч. гореща вода с предварително разтворените в нея кубчетата бульон. Когато супата заври, към нея се прибавят размразеният грах и дафиновия лист, след което ястието се оставя на огъня за още около 7-8 минути.
Отделно в малка тенджерка се запържват брашното и червения пипер в малко зехтин. Така получената запръжка се добавя към супата и се оставя да къкри, докато се сгъсти. Супата се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз, и се сервира гореща. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft