400 г пилешки гърди
1 стрък праз
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
5 ч.ч. вода
2 кубчета пилешки бульон
2 с.л. зехтин
200 г грах
1 с.л. брашно
1-2 дафинови листа
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
6 стръка магданоз
Почистете и нарежете на ситно праза, моркова, лука и чесъна. Задушете ги в дълбока тенджера със съвсем малко зехтин, докато омекнат. Добавете пилешките гърди, нарязани предварително на дребни кубчета. Месото се запържва леко от всички страни и след това се доливат 5 ч.ч. гореща вода с предварително разтворените в нея кубчетата бульон. Когато супата заври, към нея се прибавят размразеният грах и дафиновия лист, след което ястието се оставя на огъня за още около 7-8 минути.
Отделно в малка тенджерка се запържват брашното и червения пипер в малко зехтин. Така получената запръжка се добавя към супата и се оставя да къкри, докато се сгъсти. Супата се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз, и се сервира гореща.