Грах яхния с пилешко

вход през zajenata.bg
Грах яхния с пилешко
admin
Добавена от: admin
76814
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле - 1,5 кг
250 г пресен грах
100 мл домати от консерва
1 глава кромид лук
1 морков
1/4 връзка пресен копър
1 ч.л. сол
щипка кафява захар
2- 3 зърна бахар
1 ч.л. червен пипер
50 мл олио 

Пилето се измива много добре и се нарязва предварително на порции. В дълбока тенджера се слага пилешкото, доливат се 500 мл вода и съдът се поставя на загрят котлон, така че да заври водата. След като заври водата, с решетеста лъжица се обира внимателно пяната. Месото се оставя да поври така 10 минути. Съдът се оттегля от котлона, а пилешките порции се изваждат, отцеждат се добре от водата и се слагат в чиния. Бульонът се прецежда през цедка. В друга тенджера се наливат 50 мл олио и се слага на котлона. Поръсва се 1 ч.л. сол. Лукът се обелва, измива, нарязва на ситно и се изсипва в тенджерата, така че да се позапържи. След като придобие стъклен вид, се добавя пилешкото месо и се разбърква с дървена лъжица. Налива се прецеденият бульон и съдът се похлупва. Грахът се измива и добавя в тенджерата, след като заври бульонът. Добавят се доматите от консерва и морковът, нарязан на кубченца. Гозбата се вари на умерен огън около 50- 60 минути. Накрая се наръсва с червен пипер и копър, нарязан на ситно. Похлупва и се оставя да се къкри на изключен котлон. Сервира се порция месо и се гребва от яхнията.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft