Пилето се измива много добре и се нарязва предварително на порции. В дълбока тенджера се слага пилешкото, доливат се 500 мл вода и съдът се поставя на загрят котлон, така че да заври водата. След като заври водата, с решетеста лъжица се обира внимателно пяната. Месото се оставя да поври така 10 минути. Съдът се оттегля от котлона, а пилешките порции се изваждат, отцеждат се добре от водата и се слагат в чиния. Бульонът се прецежда през цедка. В друга тенджера се наливат 50 мл олио и се слага на котлона. Поръсва се 1 ч.л. сол. Лукът се обелва, измива, нарязва на ситно и се изсипва в тенджерата, така че да се позапържи. След като придобие стъклен вид, се добавя пилешкото месо и се разбърква с дървена лъжица. Налива се прецеденият бульон и съдът се похлупва. Грахът се измива и добавя в тенджерата, след като заври бульонът. Добавят се доматите от консерва и морковът, нарязан на кубченца. Гозбата се вари на умерен огън около 50- 60 минути. Накрая се наръсва с червен пипер и копър, нарязан на ситно. Похлупва и се оставя да се къкри на изключен котлон. Сервира се порция месо и се гребва от яхнията.
Грах яхния с пилешко
18 Юли 2013
76814
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари