Гриловано телешко с лимон и розмарин

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Гриловано телешко с лимон и розмарин
Гриловано телешко с лимон и розмарин
admin
Добавена от: admin
10469
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 с.л. зехтин
4 с.л. пресен розмарин
4 големи скилидки чесън, нарязани
2 лимона
1 ч.л. едра морска сол
1 с.л. прясно смлян черен пипер
4 телешки пържоли с костта, дебели около 2,5 см. (приблизително 220 грама на порция) 

Обелете кората на 2 лимона и прехвърлете в кухненския робот заедно със зехтина, розмарина, чесъна, солта и черния пипер. Пюрирайте за кратко, докато се получи гъста и гладка смес. Прехвърлете в голяма тава, заедно с телешките пържоли. С ръце натрийте маринатата добре в месото, оставете го на стайна температура за 1 час или оставете в хладилник за 4 часа, като обръщате месото от време на време. Междувременно нарежете лимоните на дебели резени и сложете при маринатата, като ги объркате в нея, за да се покрият.
Загрейте барбекюто на умерена температура. Извадете телешкото и лимоните от маринатата, подправете с още сол и черен пипер и изпечете на барбекюто за около 4-5 минути на страна, ако искате да са по-сочни. Прехвърлете в плато и украсете с грилованите лимони и още клонки розмарин. Поднесете топли! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft