ГРИС-ТОРТА ЗА 15 МИНУТИ: Топи се в устата, без яйца, без брашно и без печене! Мека като коприна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ГРИС-ТОРТА ЗА 15 МИНУТИ: Топи се в устата, без яйца, без брашно и без печене! Мека като коприна:
ГРИС-ТОРТА ЗА 15 МИНУТИ: Топи се в устата, без яйца, без брашно и без печене! Мека като коприна:
183569
ГРИС-ТОРТА ЗА 15 МИНУТИ: Топи се в устата, без яйца, без брашно и без печене! Мека като коприна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е толкова лесна торта , която ще ви спечели още от първата хапка. Когато я направих за първи път, беше изядена за рекордно време в същия ден, така че от тогава я приготвям редовно, но понякога я крия в хладилника :)

За приготвянето на тази грис-торта без печене не са ви необходими специални умения, а и ще се уверите, че ще се хареса на всички. Ще ви разкрия 2 рецепти, като първата се прави с пудинг с мляко и ванилия, а втората се вари във вода и малко канела и се залива с шоколадова глазура. Вие избирате коя ви харесва повече:

ГРИС-ТОРТА БЕЗ ЯЙЦА, БРАШНО И ПЕЧЕНЕ

Продукти: 

750 мл прясно мляко

40 г пудинг с вкус на ванилия (1 пакетче)

7 супени лъжици грис

4-8 супени лъжици захар (количеството определяте сами според вкуса)

100 г несолено масло

100 г бишкоти и малко мляко за накисването им

Можете да използвате всяка форма, която искате, такава с по-малки размери.

грис торта парче

Приготвяне: 

В отделна купа смесете 7 супени лъжици грис и 40 г пудинг, след което започнете постепенно да добавяте 250 мл мляко. разбъркайте добре, докато съставките се разтворят и получите еднородна смес без бучки.

пудинг с грис

Останалото мляко (500 мл) сложете в тенджера на огъня и след като заври, намалете малко температурата и постепенно добавете сместа от грис и пудинг. Оставете да къкри на слаб огън, докато се сгъсти хубаво, като бъркате непрекъснато.

крем от грис

Когато махнете тенджерата от котлона, веднага добавете нарязаното на кубчета масло и бъркайте, докато се разтопи и поеме в крема. Оставя се да изстине напълно (покрито с плик или с разбъркване от време на време, за да не хване коричка).

Застелете форма за хляб или кекс (дълга, тясна и дълбока или форма по избор) с прозрачно стреч фолио, след което изсипете крема вътре и го заравнете. Разклатете добре, за да запълните празнините.

смес за грис торта

грис торта с бишкоти

Отгоре се нареждат бишкоти, предварително напоени с прясно мляко, увива се тортата във фолио и се оставя в хладилника да се охлади за няколко часа. След това я обърнете върху десертна чиния и сервирайте. 

 

грис торта без печене

торта без печене с грис

Ето и втората рецепта, която е също толкова бърза и лесна, колкото и първата:

ГРИС-ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕНЕ С ШОКОЛАД

Продукти: 

50 г масло

50 мл олио

200 г пшеничен грис

400 мл вода

300 г захар

1 ванилова захар (10 г)

10 г канела (в оригинала пише 20 г, но 10 г стигат)

За шоколадовата глазура:

100 гр. шоколад

30 гр.

масло

50 мл прясно мляко

*за глазурата може и 100 гр. шоколад, разтопен с 3 с. л. олио.

шоколадова грис торта

Приготвяне: 

В купа се слагат вода, захар, ванилова захар и канела. Загрява се на слаб огън да се вари, а когато заври се оставя за 5 минути и се оставя настрана. В друг съд сложете маслото и олиото, загрейте ги на слаб огън да се разтопят.

След това добавете гриса, като бъркате непрекъснато с тел или лъжица, докато грисът придобие жълтеникав цвят. Внимавайте да не го загорите. Когато се оцвети, добавете сиропа от първата купа, разбъркайте добре и варете заедно на ниска температура за още 2-3 минути, докато се смесят добре.

 

Изсипва се в по-малка тавичка с размери 20х25 см., като изстине се намазва с шоколадова глазура.

* Може да намажете формата със съвсем малко олио, така тортата ще се вади по-лесно при сервиране.

За шоколадовата глазура: разтопете на водна баня (или в микровълнова) нарязания на кубчета шоколад, маслото и млякото.


Тортата е най-добре да се охлади за една нощ. Това е торта, която става още по-хубава, когато престои, защото остава влажна и сочна дори след няколко дни. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft