Грис халва с канела и ядки
22 Декември 2011
59044
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Запържва се грисът в олиото до златисто, при непрекъснато бъркане, сваля се от огъня и се прибавя захарта като се разбърква и отново се връща на огъня и се налива постепенно водата, отново при непрекъснато бъркане, прибавят се ванилията, канелата и ядките и така до сгъстяване на сместа. Разстила се в широка тава и се оставя да изстине, а може да се насипе и в по-малки формички за пудинг и да се обърне след изстиване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари