Гроздов пай

18 Ноември 2013
6447
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тестото: смесете пресятото брашно с 1/2 ч.л. сол, добавете нарязания на парченца маргарин, и с пръсти оформете на трохи. Постепенно прибавете водата (лъжица по лъжица), галетата, захарта, лимоновия сок, а накрая - орехите и канелата. Бъркайте до еднородна смес.
Готовото тесто изсипете в предварително намазнена форма за пай и загладете повърхността. Покрийте с измитите и подсушени гроздови зърна и пъхнете в загрята на умерена степен фурна за около час (проверете готовността на тестото със суха клечица). Извадете пая и разпределете върху му разбития на твърд сняг белтък. Върнете отново във фурната, докато белтъкът добие приятен розов цвят.
Поднесете пая поръсен с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари