Гръцка баклава с кексово тесто
22 Декември 2011
305876
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Корите се разделят на 2 части. Половината се нареждат в правоъгълна тавичка, като помежду се мажат с разтопено масло. В средата се слага пълнежът, приготвен по следният начин: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се брашното с бакпулвера, орехите и канелата. Отгоре се нареждат останалите кори, намазани с масло. Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалото горещо масло. Пече се до зачервяване. След като изстине, баклавата се залива с горещ сироп. Той се приготвя като заварим водата със захарта и прибавим малко лимонова киселина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари