Гръцка баница, една хапка и край повече друго няма да вкусите друго

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гръцка баница, една хапка и край повече друго няма да вкусите друго
Гръцка баница, една хапка и край повече друго няма да вкусите друго
136868
Гръцка баница, една хапка и край повече друго няма да вкусите друго
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Гърция е особено популярна сред туристите по редица причини. Една от тях е местната кухня. Какво по-хубаво от това да се насладите на невероятна храна и зашеметяваща природа, докато релаксирате? Връщайки се у дома, дори вчерашните почиващи носят със себе си положителни емоции, ярки снимки и няколко рецепти, които са успели да открият от гърците. 

Традиционната гръцка баница с невероятен пълнеж събира винаги всички позитиви . „Вероятно е толкова трудно да се приготви, а съставките са много специални“, е първата мисъл, която минава през главата ви, когато чуете името. Бързаме да отговорим на нашите читатели: нито едното, нито другото. Повярвайте ми, това е най-лесната баница, която сте пекли някога. И най-вероятно една от най-вкусните.


    

Съставки

Пшенично брашно 200 гр

Яйце 3 бр.

Вода 3 с.л.

Зехтин 3 с.л. 

Сол 1 щипка

Извара 500 гр

Масло 60 g

Канела 1 ч.л.

Пудра захар 1 ч.л.

Лют пипер 2 g

Захар на вкус

Слънчогледово олио 1 супена лъжица 

 

Подготовка

Комбинирайте пшенично брашно, вода, 1 яйце и зехтин в дълбока купа. Не забравяйте да добавите щипка сол. Замесете тестото. Просто го завийте на топка. Намажете топка тесто с малко растително масло. Оставете го да втаса 30 минути.


Вземете друг дълбок съд. Смесете другото яйце с изварата в него. Добавете канела, люто чили и пудра захар. Оставете хомогенната маса настрана.


Разточете готовото тесто за баница. Уверете се, че слоят е достатъчно тънък.


Намажете слоя с омекотено масло. 


Отгоре сложете готовия пълнеж от извара


Сега внимателно навийте рулото.


Разбийте яйцето. Намажете рулото с него. Поръсете захар отгоре. 


Задайте температурата на 180 ° C. Изпратете да се пече, докато баничката стане златисто кафяво. 

Изберете по-мазна извара , за бъде по- сочна плънката. Ако нямате извара, заменете я със сирене фета. Върху готовия сладкиш поръсете канела и пудра захар. Гърците започват да консумират лакомството, когато то напълно се охлади. Някои обилно изсипват мед отгоре. Така че вкусът става още по-добър. Изненадайте приятелите си, като им кажете какво невероятно лакомство можете да направите с любимите си храни. Те ще бъдат във възторг!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft