Признавам си толкова вкусно нещо с ябълки не бях яла досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Признавам си толкова вкусно нещо с ябълки не бях яла досега
Признавам си толкова вкусно нещо с ябълки не бях яла досега
23494
Признавам си толкова вкусно нещо с ябълки не бях яла досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сладкиш е класически гръцки деликатес, приготвен от ябълки и тесто. Има различни варианти на този десерт. Например пандишпан или желирана баница. Избрахме друга, не по-малко оригинална рецепта. Ще се радваме да ви покажем как се прави вкусен ябълков бутер пай .

 

Първо, за необичаен гръцки деликатес се нуждаете от готово тесто . Можете да го направите сами или да го купите в магазина и да си спестите малко време. Но обикновеното бутер тесто също ще свърши работа. На второ място, имате нужда от ябълки, ядки и мед. В комбинация с кафява захар и масло, плодовете се превръщат в деликатен ябълков крем, който буквално се топи в устата ви. Готовото ябълково изкушение наподобява щрудел или ориенталска баклава. Истинска сладост!

 

Как се прави ябълков бутер пай

За да направите торта, ще ви трябва:

 

10 листа бутер тесто
1 кг ябълки
2-4 с.л. кафява захар
1 щипка смляно индийско орехче
100-150 г ядки (орехи, лешници, бадеми)
1 супена лъжица канела
100-120 г масло
3-4 с.л.  пчелен мед
1 лимон

 

Подготовка

Измийте ябълките и извадете семената от сърцевината. Нарежете плодовете на малки кубчета. Изцедете сок от лимон. След това леко поръсете ябълките с прясно изцеден лимонов сок. Тогава те няма да потъмнеят. Останалият сок ще е необходим за пълнежа от мед.

Смелете фино ядките. Отцедете излишната вода от ябълки, добавете канела, индийско орехче, кафява захар и ядки. Разбъркайте всичко добре.

Разтопете маслото. Намажете дъното на тавата с масло, след това сложете няколко листа бутер тесто и намажете с масло. Отгоре разпределете ябълковия пълнеж. След това сложете още няколко листа тесто. След това отново го намажете с масло.

Повтаряйте това, докато свършите тестото и пълнежа. Последният слой трябва да бъде тесто. Намажете го с останалото масло. Нарежете получената торта на квадратчета или триъгълници.

Изпратете паят във фурната за 30-40 минути при 180 градуса.

Пригответе пълнежът с мед по това време. За целта загрейте медът в тенджера с малко вода. След това изсипете останалия лимонов сок в меда и разбъркайте добре.

Готовият пай полейте с пълнеж от мед и го оставете да се охлади.

Пригответе необичаен ябълков бутер щрудел и изненадайте гостите си. Тази рецепта е много по-интересна от обичайната шарлота . Между другото, можете спокойно да експериментирате с пълнежа. Например, добавете стафиди или други сушени плодове към ябълките. Ще се получи много вкусно. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft