Гулаш с телешко
1 и 1/2 с. л. зехтин
500 г телешко месо
1 глава кромид лук
200 г гъби (печурки)
1 с. л. сладък червен пипер
400 г консервирана доматена супа
400 г консервирани домати, нарязани на кубчета
сол и смлян черен пипер
сварен ориз
ситно нарязан магданоз
готварска сметана
Приготвяне:
• Месото се нарязва на ивички.
• Гъбите и лукът се нарязват на тънки филийки.
• В голям тиган се загряват 2 ч. л. зехтин.
• Изпържва се 1/2 от месото за 3 минути или докато придобие кафяв цвят.
• Изважда се и се оставя в чиния.
• Изпържва се и другата половина месо заедно с 2 ч. л. зехтин.
• Изважда се и се оставя при първата част от изпърженото месо.
• В същия тиган се сгорещяват последните 2 ч. л. зехтин.
• Изпържват се лукът и гъбите за 3 минути или докато омекнат.
• Поръсват се с червения пипер.
• Готви се 1 минута, като се разбърква непрекъснато.
• Добавят се консервираните домати и доматената супа.
• Всичко се разбърква добре и се кипва.
• Огънят се намалява и се прибавя месото.
• Ястието се оставя да къкри 3-5 минути.
• Бързият гулаш се подправя със сол и черен пипер на вкус.
• Поднася се, като в чиния се сипва варен ориз,а отгоре гулаш.
• Бързият гулаш се поръсва със ситно нарязан магданоз.
• Накрая по желание се полива с малко течна сметана и се поднася.