2 листа бутер тесто
400 гр. качествена сурова наденица
6 средни яйца
черен пипер и сол на вкус
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
¼ чаша хлебни трохи (галета)
½ глава лук, смлян
1 ч.л. пресен градински чай, накълцан ситно
1 яйце, разбито (½ за намазване и ½ за плънката)
Смесете месото от наденица с половината разбито яйце, магданоза, трохите, лука и градинския чай и омесете добре. Загрейте фурната на 180 градуса C. Сложете бутер тестото върху работния плот. Започнете да правите успоредни разрези в тестото, започвайки от левия горен край на тестото под ъгъл 45 градуса към центъра, като оставяте разстояние от 1,5 см. между разрезите. Спрете, щом достигнете центъра. Повторете с останалите ъгли на тестото, като по средата трябва да остане неразрязана ивица тесто. Поставете плънката с кайма в центъра на тестото, като оформите фитил. С пръсти направете на 3 места джоб или кладенче в центъра на каймата. Внимателно счупете по едно яйце във всяко кладенче. Ако яйцата са големи, използвайте само 2. Вземете внимателно лявата горна ивица тесто и я прегънете върху плънката. Повторете с останалите ивици тесто, като ги редувате, така че да се получи красива плетеница.
Внимателно прехвърлете рулото в покрита с хартия за печене тавичка. Намажете го с останалото разбито яйце. Сложете във фурната на 170 градуса за 45 минути, докато се получи хрупкава златиста коричка. Повторете с останалото бутер тесто и плънка. Поднесете рулата топли или студени, с прясна салата и доматен сос.