Гъбена мусака

вход през zajenata.bg
Гъбена мусака
admin
Добавена от: admin
9325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. гъби 
2 глави лук 
100 гр. бекон 
2 скилидки чесън 
1 филийка хляб 
400 мл. прясно мляко 
200 мл сметана за готвене
3 яйца 
2 опаковки кашкавал за тост
½ връзка магданоз 
50 мл. олио
микс от подправки на вкус (или Вегета)
 

Гъбите се нарязват на филийка, бекона - на тънки ивици, а лука, чесъна и магданоза - на ситно. В тиган на огъня се сипва малко олио и в него се добавят беконът, чесънът и лукът. Щом омекне лукът, се добавят гъбите. Всичко се задушава, докато гъбите омекнат, а преди края на готвенето се добавя магданозът и подправките на вкус. 
Филийките хляб се потапят в млякото. Огнеупорна тавичка се намазва с олио, а на дъното й се подреждат филийките. Върху тях се реди пласт от плънката с гъби, а върху гъбите - парчетата кашкавал. Върху кашкавал отново се редят филийки хляб и цялата процедура се повтаря, като най-отгоре се приключва с пласт хляб. Останалата част от млякото се разбива с яйцата и сметаната и с тази смес се залива мусаката. Пече се на 180 градуса, докато се зачерви добре.
Забележка: вместо хляб може да приготвите мусаката и с кори за баница - също оригинално и вкусно!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft