Гъбите се нарязват на филийка, бекона - на тънки ивици, а лука, чесъна и магданоза - на ситно. В тиган на огъня се сипва малко олио и в него се добавят беконът, чесънът и лукът. Щом омекне лукът, се добавят гъбите. Всичко се задушава, докато гъбите омекнат, а преди края на готвенето се добавя магданозът и подправките на вкус.
Филийките хляб се потапят в млякото. Огнеупорна тавичка се намазва с олио, а на дъното й се подреждат филийките. Върху тях се реди пласт от плънката с гъби, а върху гъбите - парчетата кашкавал. Върху кашкавал отново се редят филийки хляб и цялата процедура се повтаря, като най-отгоре се приключва с пласт хляб. Останалата част от млякото се разбива с яйцата и сметаната и с тази смес се залива мусаката. Пече се на 180 градуса, докато се зачерви добре.
Забележка: вместо хляб може да приготвите мусаката и с кори за баница - също оригинално и вкусно!
Гъбена мусака
9 Април 2014
9325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари