Гъбена чорба по градинарски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Гъбена чорба по градинарски
Гъбена чорба по градинарски
admin
Добавена от: admin
73500
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 моркова
1 глава лук
8-10 диви гъби
3 супени лъжици ориз
връзка копър
5 супени лъжици доматено пюре
1 яйце
1/2 чаша прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Лукът се нарязва на дребно и се слага да заври в тенджера с около литър и половина вода. През това време гъбите се почистват и нарязват на едри парчета. Морковите се нарязват на едри колелца и заедно с гъбите се добавят към врящия лук. Прибавят се около половин супена лъжица сол, щипка черен пипер, доматеното пюре и се оставя да поври на тих огън около 20 минути. След това се добавя и добре измитият ориз, като супата се разбърква, за да не се слепят на дъното оризовите зърна. Вари се още 10-15 минути - до готовност на ориза.
През това време яйцето се разбива добре, към него се прибавят млякото и ситно нарязаният копър. След като супата се отстрани от котлона, в купата с разбитото яйце и мляко се добавят няколко черпака горещ бульон и се разбърква добре. Супата се оставя да изстине леко. Яйчената смес, объркана с бульона, се добавя постепенно към поизстиналата супа при непрекъснато бъркане, докато се получи супа с мек млечно кафяв цвят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft