Гъбена чорба със сирене
24 Май 2012
30425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 г топено сирене (кашкавал)
200 г пресни печурки
1 глава кромид лук
няколко лъжици олио
2-3 супени лъжици соев сос
едно кубче пилешки бульон
1 шепа фиде
1 супена лъжица мащерка
черен пипер
Гъбите и лукът се нарязват на дребно. Задушават се за 1-2 минути и се долива вода, в която е разтворен бульонът. Подправя се със соевия сос и се оставя да ври на тих огън, докато гъбите и лукът омекнат. Добавя се фидето. Когато то е готово, се подправя с мащерката и черния пипер. Добавя се нарязаното на малки парченца топено сирене (настърган кашкавал) и се оставя да се разтопи добре, преди да се оттегли от огъня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари