Гъбена чорба с див ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Гъбена чорба с див ориз
Гъбена чорба с див ориз
admin
Добавена от: admin
46183
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 ч.ч. див ориз
1 голяма глава лук, нарязана
4 големи пресни гъби, накълцани
1/2 ч.ч. масло
1 ч.ч. брашно
8 ч.ч. пилешки бульон
сол и черен пипер
1 ч.ч. сметана
2-3 с.л. шери или сухо бяло вино

В тенджера сложете ориза и 2 ч.ч. вода. Оставете да къкри за 45 минути.
Сотирайте лука и гъбите в маслото за около 3 минути, или докато омекнат. Прибавете брашното и разбърквайте, докато съставките се смесят добре, но без брашното да става кафяво. Бавно прибавете пилешкия бульон, като разбърквате непрестанно докато получите еднородна смес. Прибавете сварения ориз. Овкусете с подправките. Оставете да се сгорещи.
Накрая прибавете шерито или виното, сметаната и оставете да се сгорещи, но не и да завира.
Сервирайте топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft