Гъбена чорба с див ориз
3 Март 2012
46183
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В тенджера сложете ориза и 2 ч.ч. вода. Оставете да къкри за 45 минути.
Сотирайте лука и гъбите в маслото за около 3 минути, или докато омекнат. Прибавете брашното и разбърквайте, докато съставките се смесят добре, но без брашното да става кафяво. Бавно прибавете пилешкия бульон, като разбърквате непрестанно докато получите еднородна смес. Прибавете сварения ориз. Овкусете с подправките. Оставете да се сгорещи.
Накрая прибавете шерито или виното, сметаната и оставете да се сгорещи, но не и да завира.
Сервирайте топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари