Гъбена чорба с картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Гъбена чорба с картофи
Гъбена чорба с картофи
admin
Добавена от: admin
60952
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр пресни гъби печурки

2 с л. грис
3 средно големи кар­тофа
40 гр масло
1 връзка магда­ноз

Гъбите се измиват старателно и се режат на филийки. Маслото се разтопява в тиган и в него се задушават гъбите с 30 мл. вода. Оставя се да покъкри на бавен огън около 15 минути, след което върху гъбите се поръсва грисът и се бърка интензивно около 6-7 минути. Щом се позапържи, се прибавят нарязаните на кубчета картофи и останалото масло. Доливат се 2 литра гореща вода и се оставя да заври. Щом водата кипне, се добавят подправките (на вкус) и супата се готви още 20-тина минути. Поднася се поръсена с нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft