Гъбена яхнийка

вход през zajenata.bg
Гъбена яхнийка
admin
Добавена от: admin
8193
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

гъби - 200 г пресни
вино - 1 ч.ч.
сол
черен пипер
брашно - 4 с.л. равни
масло - 4-5 с.л.
индийско орехче - 2-3 щипки

Измийте гъбите и ги нарежете на неравноделни ивички. Пуснете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която е прибавена чашата вино, сол и черен пипер.

Гъбите врат 1/2 час. Запържват се 4 равни лъжици брашно с маслото и се разрежда с гъбения бульон до леко гъст сос.

Прибавят се и гъбите. Оставете гъбената яхния с вино да ври около 10 минути. Ако се сгъсти прекалено, прибавете малко гореща вода. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft