Гъбени гнезда

вход през zajenata.bg
Гъбени гнезда
admin
Добавена от: admin
22154
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 гр. пилешки гърди
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 яйце
5 супени лъжици галета
300 гр. пресни гъби печурки
100 гр. извара
100 гр. кашкавал
30 мл олио
1/2 лъжичка къри
1/2 лъжичка куркума
1 супена лъжица смесени сухи подправки/Вегета
черен пипер на вкус

1. Месото смелете в блендер или кухненски робот (или машина за мелене на месо). Настържете лука и чесъна на дребната страна на рендето. 
2. В месото добавете яйцето, галетата и подправките. Объркайте добре сместа. 
3. Извадете пънчетата и "спиците" от гъбите. 
4. От сместа оформете кюфтенца с тегло около 60 грама. В средата на всяко кюфте сложете по една гъба и завийте в месото. 
5. В подходяща тавичка сложете хартия за печене, която сте намазнили предварително, и върху нея подредете гнездата. 
6. В средата на всяко гнездо сложете чаена лъжичка извара и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато почервенеят. 
7. Преди края на печенето поръсете с настърган кашкавал върху всяко гнездо. Върнете във фурната, докато се разтопи кашкавалът.

Поднесете с пържени картофи и салата по желание.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft