Гъбен сметанов сос
22 Декември 2011
29851
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Гъбите и лукът се нарязват на много ситно и се задушават в олиото /може и в микровълнова, става по-бързо/. Ако започнат да загарят се добавя малко вода. Когато са готови се добавя сметаната, сол и черен пипер на вкус и се бърка на слаб огън около 5 мин. Ако сосът стане много рядък, се сгъстява с една лъжичка брашно, ако има нужда от разреждане - се използва прясно мляко или малко топла вода. Подходящ е като гарнитура за леки меса или крутони, a защо не и спагети.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари