Гъбен сос с домати
22 Декември 2011
10315
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Бульонът се слага да заври.
Доматите се обелват и се смилат на машинка през ситна решетка.
Гъбите се почистват и също се смилат.
Смлените продукти се слагат във врящия бульон.
След като се сварят гъбите и доматите, се изсипва брашното, разбито в малко студена вода, при постоянно бъркане.
Съдът се сваля от огъня и се прибавя разбитата сметана.
Готовият сос се запържва със сгорещеното масло, посолява се и се поръсва с нарязания магданоз, след което се разбърква.
Сосът може да се приготви с консервирани гъби и домати, като гъбите се използват заедно с маринатата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари