Гъби в сос от бяло вино
22 Декември 2011
8067
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
гъби - 1 кг.
бяло вино - 1 ч.ч.
олио - 3 с.л.
лук - арпаджик 15-20 бр.
доматено пюре - 1 с.л.
дафинови листа - 1-2 бр.
черен пипер
сол
Гъбите се измиват, почистват и сваряват.
Сварените гъби се нарязват на по-едро и се поставят в загрятата мазнина, след около 1-2 мин. се прибавят лукчетата, доматеното пюре и се задушават за 5-10 мин. прибавят се виното и подправките и се оставя на тих огън до готовност.
При сервиране по желание се поръсва с нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари