Гъби на тиган с градински чай

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Гъби на тиган с градински чай
Гъби на тиган с градински чай
admin
Добавена от: admin
4515
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. гъби печурки, нарязани
125 гр. диви гъби, внимателно почистени и нарязани, ако са големи
1/4 чаша масло
1/4 чаша заквасена сметана (или готварска сметана)
1 малка тиква (spaghetti squash - около 1 кг), изпечена и настъргана на ситно
6-8 големи листа градински чай, смлени (около 2 с.л. с качул)
110 гр. козе сирене с чесън и див лук
сол и черен пипер на вкус 

Разтопете половината масло в голям тиган на умерен огън, докато заври. Прибавете нарязаните гъби и гответе при непрекъснато бъркане, докато гъбите пуснат цялата си влага и тя се изпари, така че гъбите да зацвърчат и намалят значително обема си. Отнема до 10-тина минути. След като са готови, прехвърлете в купа и повторете с останалото масло и дивите гъби.
Щом дивите гъби са готови, върнете обратно печурките, прибавете сметаната и тиквата, като бъркате леко, за да се смесят продуктите. Добавете градинския чай и козето сирене и отново объркайте добре, като разтърсвате тигана. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft