Гъбите, запечени със сирене или кашкавал и шунка, са идеално ястие в своята простота. След като го приготвите по истинска грузинска рецепта , можете да усетите цялата палитра от вкусове. Не пропускайте да купите повече съставки, защото след като опитате такива сочни гъби ще искате още и още.
Това ястие с грузински акцент е най-добре приготвено за малка компания. Тъй като съставките са предназначени за две форми за печене. Компания от 4 души лесно може да изяде толкова много ароматни гъби . Ето защо, ако планирате празник с любими хора в близко бъдеще, зарадвайте ги с това вкусно ястие . Определено ще бъдете помолени за неговата рецепта.
Съставки
гъби 800 гр
шунка 300 гр
мек кашкавал 350 гр
Слънчогледово олио на вкус
Масло 30 гр
Сол на вкус
черен пипер (смлян) вкус
готвене
Нарязваме гъбките в средата, нарязваме на плочи, но не много малки, за да е удобно да ги накъсате с вилица.
Добавете малко слънчоглед и масло в тигана, изпратете гъбите там. Запържете ги на среден огън.
Нарежете шунката на ивици
Когато гъбите пуснат влага, трябва да добавите месото към тях. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Разбъркайте съставките и изчакайте докато покафенеят.
Настръгваме кашкавалът на средно ренде
Преместваме съдържанието от тигана във формата и обилно поръсваме кашкавал отгоре. Изпращаме го във фурната (не загрята), печем при температура 180 градуса, докато кашкавалчето покафенее.
Това ястие се сервира най-добре с бяло вино. Тогава кремообразният и гъбен вкус ще заиграе още по-силно. Ако предпочитате червено вино, вземете за вечеря бутилка полусладко вино. В този случай една атмосферна вечер е гарантирана за вас. В крайна сметка какво по-хубаво от вкусна вечеря с топли разговори и чаша вино? Оставете душата си да си почине: насладете се на прекрасно ястие с печени гъбки и вкусни напитки с приятели.