За вечеря винаги спасява положението малко гъбки, шунка и кашкавал и всички са хепи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
За вечеря винаги спасява положението малко гъбки, шунка и кашкавал и всички са хепи
За вечеря винаги спасява положението малко гъбки, шунка и кашкавал и всички са хепи
13253
За вечеря винаги спасява положението малко гъбки, шунка и кашкавал и всички са хепи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гъбите, запечени със сирене или кашкавал и шунка, са идеално ястие в своята простота. След като го приготвите по истинска грузинска рецепта , можете да усетите цялата палитра от вкусове. Не пропускайте да купите повече съставки, защото след като опитате такива сочни гъби ще искате още и още.

Това ястие с грузински акцент е най-добре приготвено за малка компания. Тъй като съставките са предназначени за две форми за печене. Компания от 4 души лесно може да изяде толкова много ароматни гъби . Ето защо, ако планирате празник с любими хора в близко бъдеще, зарадвайте ги с това вкусно ястие . Определено ще бъдете помолени за неговата рецепта.

 

Съставки

гъби 800 гр

шунка 300 гр

мек кашкавал 350 гр

Слънчогледово олио на вкус

Масло 30 гр

Сол на вкус

черен пипер (смлян) вкус

 

готвене

Нарязваме гъбките в средата, нарязваме на плочи, но не много малки, за да е удобно да ги накъсате с вилица.


Добавете малко слънчоглед и масло в тигана, изпратете гъбите там. Запържете ги на среден огън.


Нарежете шунката на ивици


Когато гъбите пуснат влага, трябва да добавите месото към тях. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Разбъркайте съставките и изчакайте докато покафенеят. 


Настръгваме кашкавалът  на средно ренде


Преместваме съдържанието от тигана във формата и обилно поръсваме кашкавал отгоре. Изпращаме го във фурната (не загрята), печем при температура 180 градуса, докато кашкавалчето покафенее.

Това ястие се сервира най-добре с бяло вино. Тогава кремообразният и гъбен вкус ще заиграе още по-силно. Ако предпочитате червено вино, вземете за вечеря бутилка полусладко вино. В този случай една атмосферна вечер е гарантирана за вас. В крайна сметка какво по-хубаво от вкусна вечеря с топли разговори и чаша вино? Оставете душата си да си почине: насладете се на прекрасно ястие с печени гъбки и вкусни напитки с приятели.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft