Гъста грахова супа с месо (Снерт)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Гъста грахова супа с месо (Снерт)
Гъста грахова супа с месо (Снерт)
admin
Добавена от: admin
10702
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г чаша зелен олющен грах
500 г пушена шунка (наденица)
500 г свинско
4 глави лук
1 нарязан стрък целина
4 средно големи картофа
1 връзка целина
1 лъжичка сол
2 литра вода

Залейте граха с вода и накиснете за 8-10 часа под капак. Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода. Гответе на слаб огън за около 3 часа. Добавете лука, стеблото и горната част на целината, бъркайте от време на време и варете още половин час.
Накрая добавете шунката (наденицата) и варете още 10 минути. Извадете шунката и я нарежете на филийки.
Вече нарязана, я върнете обратно в супата.
Супата се сервира в дълбока чиния, най-добре с тъмно печиво и традиционното за Холандия сирене. Месото от супата се яде с хляб и се полива с горчица.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft