Гъста зеленчукова супа с кренвирш
23 Октомври 2013
28973
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В малка тенджерка се слагат 3-4 чаши вода с 2-3 с.л. олио и се оставя да заври. Щом водата кипне, се добавят нарязаните лук, морков и картофи и се оставят да поврат така 10-тина минути. Прибавят се нарязаният ситно домат и граха, и супата се оставя да поври с до омекване на зеленчуците и докато се посгъсти. Малко преди да е готова (около 10-тина минути преди да свалите от огъня) се добавя нарязаният кренвирш заедно с фидето (ориза). Щом всички продукти са добре уврели, супата се дърпа от огъня и се застройва с жълтъка от яйцето, кисело мляко и няколко капки оцет. Връща се да поври още 5 минути и се поднася гореща, поръсена с нарязания магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари