Гъста супа със сьомга, карфиол и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Гъста супа със сьомга, карфиол и спанак
Гъста супа със сьомга, карфиол и спанак
admin
Добавена от: admin
9037
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. филе от сьомга (обезкостено) - сурово или сварено
2 с.л. зехтин или масло
1 средна глава лук, нарязана
2 с.л. брашно
3 картофа, нарязани на кубчета
1 1/2 чаши нарязани цветчета карфиол
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. Табаско
4 чаши вода
1 чаша пълномаслено прясно мляко
1/2 чаша гъста сметана
1 връзка пресен спанак, без дръжките
сол
черен пипер

Загрейте зехтина в тенджера на умерен огън. Прибавете лука и задушете, докато стане прозрачен (около 2 минути). Добавете брашното и гответе, бъркайки, още 2 минути. Прибавете водата и разбъркайте, за да се смеси с брашното. Добавете картофите и карфиола. Оставете да покъкри, леко покрито, докато картофите омекнат - около 15 минути. Разбъркайте вътре червения пипер, соса Табаско, млякото и сметаната. Оставете да заври и намалете котлона. Добавете сьомгата и оставете на бавен огън, докато рибата е напълно готова (ако използвате сурова). Добавете спаначените листа и гответе кратко, докато се свият видимо - около 1 минута. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Разпределете в купички и поднесете гореща.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft