Гъста супа с картофи и наденички
19 Януари 2012
9245
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 наденички (винер вурстчета)
750 г картофи
1,5 литър телешки бульон
30 г мазнина
1 глава лук
2 големи моркова
½ глава целина
сол на вкус
черен пипер на вкус
майоран или магданоз
варено яйце за украса
Измиваме и нарязваме морковите и лукa на ситно. Нарязваме целината на малки кубчета. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме в гореща мазнина лука, морковите и целината, след което добавяме и кубчетата картофи. Подправяме със сол, черен пипер и майорна/ магданоз, заливаме с бульона. Оставяме да ври около 30 до 45 мин. Малко преди да стане готово ястието добавяме вурста. Готовата супа поднасяме с резенчета варено яйце.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари