Гювече със свинско
29 Януари 2015
7115
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500.г свиско месо,
4 глави лук,
2 тиквички,
3 моркова,
по желание скилидки чесън,
2 пирера,
3 картофа,
домат 4 бр.,
2 с.л.лютеница вълшебен вкус
1сл. соев сос,
девесил,
2бр дафинови листа,
червен пипер ,
черен пипер на зърна и смляно къри,
морска сол
зехтин
В зехтина запържваме лука и месото,те първи влизат в гювечето след тях се слагат картофите, пипера, морковите, чесъна, дафиновия лист с останалите подправки,слагат се тиквичките и доматите. В една купа размиваме лютеницата с 3 ч ч вода и вълшебния вкус и се залива,трябва да покрие всички продукти, захлупва се с капака.
Пече се първите 30 мин на слаби градуси, след това силна фурна за 2 часа. Да ви е сладко сервира се със салата според сезона и винце.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари