Гюл татласъ - или сиропирани розички

22 Декември 2011
58580
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разбъркваме добре разтопеното масло, олиото, киселото мляко, яйцето, гриса и сладкарската боя до получаване на хомогенна смес. Добавяме брашното и омесваме тесто. Разточваме тестото тънко и с чаша изрязваме кръгове. Редим по 4-5 кръгчета в редичка, като леко ги застъпваме. Там където са застъпени ги притискаме с пръсти. Режем ги на половина. От единия край започваме да навиваме и оформяме като роза. Пекат се в хартиени форми за мъфини, поставени в чашки за крем карамел. Печем розите на 180С или на 150С, ако фурната е с вентилатор - 15 минути.
От водата и захарта правим сироп. След като извадим розите от фурната ги слагаме в студения сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари