Дадох рецептата на колежките и всички са във възторг! Уж простички продукти, но резултатът е кулинарен шедьовър!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дадох рецептата на колежките и всички са във възторг! Уж простички продукти, но резултатът е кулинарен шедьовър!
Дадох рецептата на колежките и всички са във възторг! Уж простички продукти, но резултатът е...
176904
Дадох рецептата на колежките и всички са във възторг! Уж простички продукти, но резултатът е кулинарен шедьовър!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Крехко телешко върху канапе от лук и картофи, залято със сочен сос и разтопен кашкавал - какво повече може да иска човек от една вечеря? Точно това предлага днешното Царско месо - непременно го опитайте, ще се влюбите във вкуса му!

Съставки:

500 гр. телешко месо

2 глави лук

5 картофа

4 с.л.

олио

100 гр. кашкавал

50 гр. масло

сол и черен пипер на вкус

1 с.л. брашно

250 мл прясно мляко

Приготвяне:

  1. Сварете обелените картофи до омекване.
  2. Пригответе соса: в тенджера разтопете маслото, добавете брашното и разбъркайте добре. Когато се образува бяла пяна, изсипете вътре студеното мляко и сол на вкус, без да преставате да бъркате. Оставете соса да се загрее до точката на кипене, но без да завира.
  3. Нарежете месото и го начукайтедобре. Добавете сол и черен пипер.
  4. Нарежете лука на пръстени, охладените картофи - на кръгчета. Кашкавала настържете на едро ренде.
  5. Намажете тавичка с олио. Сложете лука и месото върху него. Отгоре разпределете картофите.
  6. Залейте всичко със соса и поръсете с кашкавал. Пъхнете във фурната, предварително загрята до 200 ° С, и печете 25-30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft