Даже баба, дето не обича новостите, започна да пече хляба като мен - най-вкусен и пухкав става в плик за печене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже баба, дето не обича новостите, започна да пече хляба като мен - най-вкусен и пухкав става в плик за печене!
Даже баба, дето не обича новостите, започна да пече хляба като мен - най-вкусен и пухкав става в...
67315
Даже баба, дето не обича новостите, започна да пече хляба като мен - най-вкусен и пухкав става в плик за печене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трудно е да се намери хляб в магазина, който да е толкова вкусен, колкото домашно изпечения. Ще се убедите в това, ако опитате да изпечете домашен хляб в плик за печене .

За да зарадвате любимите си хора с прясно изпечен хляб , ви трябват само най-евтините съставки, които можете да намерите във всяка кухня. Това също ще изисква известно усилие и умения. Резултатът е безумно мек хляб с хрупкава коричка!

Домашен хляб в плик за печене

Продукти:

вода - 400 мл

захар - 1 ч.л

мая - 25 гр.

(прясна)

сол - 1,5 супени лъжици

пшенично брашно - 650 гр.

слънчогледово олио - 3 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Тази рецепта е интересна с това, че първо трябва да поставите тестото в плик за печене и едва след това да го поставите в незагрята фурна. Благодарение на този малък трик, хлябът става невероятно ароматен и мек.

Прясната мая се разтваря в топла вода. Добавете захар. Разбъркайте добре и оставете на топло място за 15 минути.

захваната мая

Посолява се с едра сол и се добавя слънчогледово олио. Пресейте брашното и го добавете към маята и водата.

Замесва се тесто. Тестото не трябва да лепне по ръцете ви. Месете около 5 минути.

Намажете дълбока купа със слънчогледово олио и изсипете тестото в нея. Покрийте купата със стреч фолио и оставете на топло място за час.

омесено тесто

След час премесете тестото. След това го поставете на топло място за още един час.

Поръсете работната повърхност с брашно. Разделете тестото на две части, всяка част омесете с ръце.

втасало тесто

топки тесто

Оформете две топки. Направете прорези в тях с нож.

Поставете топките тесто в плика за печене и го завържете. Поставете върху тава за печене и оставете на топло за още 15 минути.

хляб в плик за печене

Сложете питките в предварително загрятата фурна. Печете на 180 градуса за 50-60 минути.

Извадете тавата за печене от фурната. Разрежете плика за печене. Оставете хляба да изстине.

пресен хляб

Това е! Няма нищо по-добро от филия хляб, току-що изваден от фурната, намазана с масло и леко осолена. Това е вкусен и прост сандвич, който никой не може да откаже.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft