Даже и да не ми се готви, за него винаги намирам сили: Ретро-сладкишът със сливи на мама! Божествен!
25 Август 2016
173041
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Понякога след тежък ден дори не ни се припарва до фурната. Или искаме нещо, което само да метнем в тавата и да е готово за минути.
Днес ще ви споделим рецептата за един чуден и ароматен плодов сладкиш със сливи, който определено си заслужава времето, прекарано в кухнята. Само опитайте и ще се превърне в чест гост на есенната ви трапеза!
Продукти:
250 гр.
масло
2 чаши брашно
1,5 чаши захар
1 ч.л. сода
1 с.л. оцет
250 гр. фина безсолна извара
10-12 сини сливи
1 яйце
Приготвяне:
- Оставете маслото да омекне, след това го нарежете. Смесете брашното с маслото и стрийте с пръсти, докато се получат трохи. Добавете 2 супени лъжици захар и оцета, в който е угасена содата. Замесете тесто и го пъхнете в хладилника за половин час.
- Разстелете тестото в подходяща форма, намазана с масло. Изпечете го в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути (до зачервяване).
- Смесете изварата с половин чаша захар и яйчения жълтък. Нарежете сливите на резени.
- Разбийте белтъка със 100 грама захар, докато се получи твърд сняг.
- Разпределете изварата върху изпечената основа, отгоре - разбития белтък и накрая подредете нарязаните сливи.
- Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути или докато белтъците леко покафенеят.
- Охладете, извадете от формата, нарежете и поднесете!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари