Крем-торта с кокос и бисквити - става за 15 минути и никой не може да й устои. Сладкишът се приготвя толкова лесно и бързо, че дори дете може да го направи. За да го направите имате нужда от любимите си съставки: ванилов пудинг, бисквити по избор и кокос! Останалото е фасулска работа, но резултатът ще ви зарадва и вдъхнови с вкуса си. Запишете си продуктите за най-мързеливата бисквитена торта на света :
Крем-торта с кокос и бисквити
Необходими продукти:
- 500 мл прясно мляко
- 40 г пудинг с вкус на ванилия
- 10 г ванилова захар
- 2-4 с.
За украса са ви необходими:
- кокосово брашно
- малко настърган шоколад по избор
Начин на приготвяне:
Сложете 400 мл прясно мляко в тенджера и я сложете на котлона да се загрее на умерена температура. В отделна купа сложете 40 мл пудинг с вкус на ванилия (1 пакетче), 10 г ванилова захар (1 пакетче) и 2-4 супени лъжици захар (добавете захар по ваш вкус).
Разбъркайте сухите съставки до гладкост, след което добавете 100 мл мляко. Разбъркайте добре, за да няма бучки, след което получената смес добавете в тенджерата с кипналото мляко. Оставете го настрана за малко, намалете температурата и продължете да готвите.
Бъркайте непрекъснато, докато пудингът се свари и сгъсти (внимавайте да не загори). Изсипете сварения пудинг в отделна купа и го оставете да се охлади за 5 минути, като разбърквате от време на време. След това добавете 3 супени лъжици кокосово брашно и разбъркайте.
Кокосът бързо ще поеме влагата от топлия крем.Веднага след като разбъркате сместа добавете 210 гр. натрошени бисквити (маслени или по ваш избор). разбъркайте докато се разпределят равномерно в сместа.
Вземете по-малка форма, продълговата, по-тясна и дълбока, за кекс или печене на хляб, след което я покрийте с прозрачно фолио. Изсипете цялата смес в нея и я разпределете равномерно от всички страни.
Притиснете добре отгоре, за да няма въздушни празнини.
Покрийте тортата с фолио и я приберете в хладилника да се охлади, за да стегне и бисквитите да омекнат, за 3-5 часа. След изтеклото време обърнете тортата върху поднос за сервиране и махнете фолиото от нея.
Отгоре я поръсете обилно с кокосово брашно, а след това и с настърган шоколад по избор.
Вашата торта е готова за нарязване и сервиране. Всяка хапка от тази вкусна торта се топи в устата.