За любителите на месните деликатеси имаме една специална рецепта за домашна пилешка пастърма . При това приготвянето ѝ съвсем не е трудна работа и спокойно може да се справите сами, а след това да зарадвате близките си с нещо домашно приготвено .
Домашна пилешка пастърма
Продукти:
филе от пилешки гърди - 2 бр. (средноголеми)
подправки на вкус
сол
чесън - 3 скилидки
растително масло.
Приготвяне:
Комбинирайте избраните подправки (при нас е смес от различни видове пипер, хмели сунели, смлян червен пипер), сол, чесън (предварително счукан) и растително масло.
Филето от пилешки гърди трябва да се намаже старателно с получената смес и да се остави за 1 час, така че пилето да се маринова хубаво.
Загрейте фурната до 220 градуса.
Върху тавичка за печене, покрита с фолио, поставете гърдите за 12 минути във фурната при същата температура.
Не ги дръжте повече, в противен случай месото ще бъде сухо.
След това трябва да изключите фурната, но не изваждайте тавата и дори не отваряйте вратичката, за да не изчезне топлината. Оставете така в рамките на 3-4 часа.
Добър апетит!