Сезонът от тиквички е в разгара си, което означава, че е време да приготвите вкусни ястия от този витамин летен зеленчук. Редакторите ни вече ви казаха как да си ги пържите, да ги печете или да си ги направите на скара, но днес ще ви кажем как да ги маринирате. Повярвайте ми, това ястие се яде само за миг!
Маринирани тиквички
СЪСТАВКИ
500 грама млади тиквички
1,5 ч. Л. сол
70 g растително масло
2 супени лъжици оцет
2 супени лъжици мед
5-6 скилидки чесън
смлян черен пипер
пресни подправки
ПОДГОТОВКА
Тиквички измийте и обелете. След това нарежете на много тънки филийки или ивици. Най-добре е да се използва белачка , след което парчетата ще станат перфектно тънки. Оставете ги за известно време, така че да се отцеди излишъкът от вода.
Междувременно пригответе маринатата. Изстискайте чесъна, смесете го с слънчогледово масло и мед. Разбъркайте добре и добавете оцет, пипер и ситно нарязани подправки.
Сега излейте водата от тиквичките, изстискайте ги добре, залейте маринатата и разбъркайте добре. Поставете в хладилника в продължение на 2-3 часа и след това сервирайте на масата.
Ето такава нежна и вкусна лятна салата от тиквички няма как да не ви хареса ! Може да се сервира с всякакви ястия, добре подхожда на всички ястия.
Сезонът на тиквичките трябва да се използва максимално, добре, защото през останалото време ги няма. Искате ли да знаете още по-необичайни рецепти от тиквички? Ако е така, уведомете ни в коментарите!